Dataverloskundige, what’s in a name?

Wij noemen ons ‘The Data Liberation Company’, we bevrijden data. De brug naar data verlossen uit de wurggreep van hun datacultuur is snel gelegd. Ik ben Dataliberator en dan vertaald naar Guido’s term een ‘dataverloskundige’.

Datacultuur is te omschrijven als ‘zo hebben we het altijd al gedaan’, zeg maar de comfortzone. Lekker warm en veilig data in complexe datawarehouses stoppen. En dat is ok, totdat de wereld ineens harder verandert dan je bij kan houden. Dat overkomt bedrijven, en ook data. Dan hebben we het over disruptie, omdat het ons schijnbaar ineens overkomt. Als bedrijf ben je ineens minder relevant. Je bent te lang in je comfortzone gebleven. En naar data; deze is minder relevant en waardevol. Jammer, maar helaas. Je zit er wel mooi mee in je maag, je komt en niet zomaar vanaf.

Data moet leven en relevant blijven. Dan is er sprake van toegevoegde waarde en heeft data een mooie toekomst.

Back to reality; wat heeft u aan deze invalshoek? Ik hoop dat het u prikkelt, en laat nadenken over waar u het verschil kunt maken met data. Met als resultaat dat u een nog trotsere ouder wordt.

En in lijn met de presentatiewijze waarop Guido zijn publiek graag prikkelt: Laat ons u inspireren met een wervelende en inspirerende data liberation workshop.  Twitter naar @dataliberator, reageer op deze post of stuur een SMS-je naar 0653156269. Ik sta klaar voor een volgende data bevalling!

Reacties worden op prijs gesteld

Datapoly bij King Data Hub in het Jads

Gisteren (29-5-2017) een heerlijke dag gehad met de winnaars van de Datapoly workshop, een workshop waarmee je uitgedaagd wordt na te denken over relevante data gerelateerde vraagstukken zoals data governance,…
Lees meer

Spelenderwijs data- management verkennen met Datapoly

Wat begon als een wild idee is nu werkelijkheid. Vandaag is het spel Datapoly gelanceerd. Met dit spel maak je spelenderwijs kennis met de dynamiek en uitdagingen van datamanagement. Organisaties…
Lees meer

Let’s play Datapoly?

We zijn allemaal bekend met het spel Monopoly. Een competitief spel waarin je straten verzamelt en kan toewerken naar een machtsblok. Dit doet mij denken aan het strijdtoneel wat ik tegenkom…
Lees meer

Data ontgijzeling

Stel je bent informatiemanager en je wordt heen en weer geslingerd tussen managers met onvoorspelbare informatievragen en applicaties van leveranciers vol met ontoegankelijke data. Wat is dan wijsheid? Je weet…
Lees meer

Potje Data Darten ?

Hoe overtuig je bestuurders dat er achter een simpele vraag als ‘maak voor mij een KPI’ een hele wereld schuil gaat? Een Datamanagement wereld waarin aspecten als bijvoorbeeld goede data…
Lees meer

Hoe maak ik Data Governance sexy?

Data Governance klinkt niet lekker. Het is niet meteen duidelijk wat het omvat, wat je er mee moet en wat het dan uiteindelijk oplevert. En dat terwijl het niet meer is…
Lees meer