Hart revalidatie bij u thuis

Data Angel is een concept waarin een zorgspecialist de mogelijkheid krijgt om een revaliderende patiënt middels een platform te monitoren en te coachen. De focus ligt op de periode tussen ontslag uit het ziekenhuis -na een (hart) operatie - en de daadwerkelijke revalidatie fase.

50% minder kans om weer in het ziekenhuis te belanden

Lagere revalidatiekosten

Minder reizen

Hogere zorgkwaliteit

poster
Data Angel Filmpje
00:00
--
/
--

Data Angel in de praktijk

Bekijk het animatiefilmpje om te zien waarom Data Angel is ontwikkeld en wat de meerwaarde kan zijn voor u als zorgspecialist.

E-Coaching

Na een hartoperatie is beweging cruciaal voor de patiënt. Data Angel maakt het mogelijk om op afstand te coachen met een passend persoonlijk beweegprogramma.

Patiënt in zicht

Tussen de hartoperatie en revalidatie is de patiënt uit het beeld van het ziekenhuis. Door gebruik te maken van Data Angel blijft de patiënt in zicht en is er direct contact met een specialist.

Zelfmanagement

Doordat er meer inzicht ontstaat over de eigen gezondheid, ontwikkelt en behoudt de patiënt een gezonde leefstijl. Juist in nazorgtrajecten is dit zo ontzetten van belang.

Wearables

Als zorgspecialist zou men het liefst de voortgang van al zijn/haar patiënten willen volgen om zo de patiënten te coachen. Op basis van gezondheidsgegevens van de patient, zoals aantal gemaakte stappen, kan de specialist een betrouwbaar advies geven. Dit zorgt er tevens voor dat het advies sneller opgevolgd wordt. Het volgen van de beweging van een patiënt zal middels een wearable (draagbaar apparaat) gebeuren. Deze wearable registreert of een patiënt voldoende beweegt, wanneer de patiënt beweegt en welke inspanningen er worden verricht. Ook zijn er andere coachingsmogelijkheden beschikbaar. Denk hierbij aan het versturen van berichten tussen de specialist en de patiënt.